christie24: nic nie pomaga. zbadaj poziom hrmonow niektore tabletki nasilaja przetluszczanie
mnie pomagaja maseczki na bazie glinki i kremy apteczne ale zmieniam je czesto
12 grudzień, 2008 o 05:42 Odpowiedz
nic nie pomaga
gladys: nic nie pomaga. od lat zmagam sie z problemem tlustej cery a jesten juz w wieku nie mlodzienczym bylo troche lepiej gdy bralam tabletki antykoncepcyjne ale po ich odstawieniu znowu jest to samo
najgorsze jest to ze tak blyszczy obojetnie co na nia naloze
12 grudzień, 2008 o 05:30 Odpowiedz
agnezz78: Matować i nawilżać. deramtolog powiedzial mi ze przetłuszczanie skóry to już jest taki stan z którym niewiele da się zrobić, znaczy zmienić go jakimś cudem na normalną
jak byłam młodsza to miałam problemy z trądzikiem teraz mam wciąż tłustą skórę ze skłonnościami do zanieczyszczeń - z tego co obserwuję jest to teraz najbardziej powszechny typ cery i to u kobiet w różnym wieku -
używam więc kosmetyków matujących na dzień i nawilżjących na noc ale kiedyś nadużywałam preparatów antybakteryjnych z alkoholem co jeszcze bardziej szkodziło mojej skórze
13 styczeń, 2009 o 14:48 Odpowiedz
jak byłam młodsza to miałam problemy z trądzikiem teraz mam wciąż tłustą skórę ze skłonnościami do zanieczyszczeń - z tego co obserwuję jest to teraz najbardziej powszechny typ cery i to u kobiet w różnym wieku -
używam więc kosmetyków matujących na dzień i nawilżjących na noc ale kiedyś nadużywałam preparatów antybakteryjnych z alkoholem co jeszcze bardziej szkodziło mojej skórze
13 styczeń, 2009 o 14:48 Odpowiedz

Anonim: Garnier Pure-A. Gladys,
polecam cała serie Garnier Czysta Skóra - dobrze matuje i zwalcza wągry a jak mi coś niespodziewanego "wyskoczy"
to nakładam Sudocrem maść dla dzieci na odparzenia, dobrze wysusza
13 styczeń, 2009 o 14:53 Odpowiedz
polecam cała serie Garnier Czysta Skóra - dobrze matuje i zwalcza wągry a jak mi coś niespodziewanego "wyskoczy"
to nakładam Sudocrem maść dla dzieci na odparzenia, dobrze wysusza
13 styczeń, 2009 o 14:53 Odpowiedz
agnezz78: Do Gladys. mnie służą kosmetyki La Roche Posay nie uczulają mam krem matujący i tonik zwężający pory Effaclar, ale stosuję go tylko na czoło i pojedyncze wypryski
do nawilżania krem nawilżający Toleriane
a jak jestem po zabiegu oczyszczania u kosmetyczki abo "własnoręcznym" to nakładam Cicaplast na gojenie mikrourazów
13 styczeń, 2009 o 15:25 Odpowiedz
do nawilżania krem nawilżający Toleriane
a jak jestem po zabiegu oczyszczania u kosmetyczki abo "własnoręcznym" to nakładam Cicaplast na gojenie mikrourazów
13 styczeń, 2009 o 15:25 Odpowiedz
agnezz78: Makijaż tłustej skóry. polecam bibułki matujące, do kupienia np. w Sephorze najlepiej z pudrem albo od naszej polskiej Dermiki jak skóta zaczyna się błyszczeć to przykładam bibułkę która wchłania tłuszcz a potem dopiero nakładam kolejną warstwę pudru
jak nie masz bibułek mogą być i zwykłe chusteczki higieniczne
wybieraj podkłady matujące ale masz rację cokolwiek twierdzi producent skóra i tak będzie błyszczeć po jakimś czasie więc trzeba ją przypudrować
13 styczeń, 2009 o 15:30 Odpowiedz
jak nie masz bibułek mogą być i zwykłe chusteczki higieniczne
wybieraj podkłady matujące ale masz rację cokolwiek twierdzi producent skóra i tak będzie błyszczeć po jakimś czasie więc trzeba ją przypudrować
13 styczeń, 2009 o 15:30 Odpowiedz

Anonim: Ziaja- dobre bo polskie!. ja kupuję polskie kosmetyki odpowiadają mi cenowo cała seria Ziaji Biobalans - normalizująca dla cery tłustej kosztuje tyle co jeden krem Vichy albo La Roche Posay
a krem oliwkowy na nie tylko na twarz stosuje od lat
13 styczeń, 2009 o 15:44 Odpowiedz
a krem oliwkowy na nie tylko na twarz stosuje od lat
13 styczeń, 2009 o 15:44 Odpowiedz

Anonim: złuszczanie i nawilżanie!. tłustej skóry nie wolno nadmiernie odtłuszcyać} agresywynmi preparatami zawierającymi alkohol czy triclosan (środek antybaketyjny, regularnie delikatnie złuszczać, matowić i nawiżać przynajmniej nan noc, jeśli świeci się (tak jak moja) w ciągu dnia, najlepiej matowić specjalnymi bibułkami albo chociaż chusteczką higieniczną przed nałożeniem kolejnej warstwy pudru, pamiętając przy tym, że każda kolejna warstwa to następny zapychacz porów
09 luty, 2009 o 10:16 Odpowiedz
09 luty, 2009 o 10:16 Odpowiedz