loading
Dodaj do ulubionych Dodać na Twitter Dodaj na facebook

Poród w wodzie

April

April: Poród w wodzie. Spodziewam się dziecka i obecnie przerabiam teoretycznie różne warianty porodu. Co sądzicie o porodach w wodzie? Jakieś sugestie, dobre rady?
W moim szpitalu istnieje taka możliwość, poradzę się oczywiście lekarza lae ciekawa jestem waszych doświadczeń, bo nie jest to metoda jakoś szczególnie popularna w Polsce.
25 maj, 2009 o 16:03 Odpowiedz

Anonim: ryzykowny. słyszałam, że lekarze odradzają taki sposób porodu jako zbyt ryzykowny dla dziecka ze względu na możliwość infekcji...

27 maj, 2009 o 13:27 Odpowiedz
malina
malina: po co?. Nie za bardzo rozumiem , dlaczego chcesz rodzić w wodzie... Jeśli chodzi Ci o złagodzenie bóli porodowych, możesz zanim pójdziesz do szpitala wziąć ciepły prysznic lub kąpiel, zresztą możesz to zrobić też w szpitalu, ale raczej prysznic niż kąpiel.
Ale chęci rodzenia w wodzie, to naprawdę nie rozumiem

27 maj, 2009 o 13:54 Odpowiedz
tia
tia: dlaczego nie?. ja slyszalam, ze porod w wodzie jest lzejszy dla kobiety i dla dziecka tez! plod dorasta przeciez w srodowisku wodnym, wiec przyjscie na swiat w wodzie nie jest az takim szokiem dla noworodka.
15 kwiecień, 2010 o 19:03 Odpowiedz
Kora8
Kora8: Szkoda, że ta metoda nie ma w polsce zbyt wielu zwolenników. Równeż uważam, że taki poród byłby mniejszym szokiem dla dziecka. Ale każdy ma swoje zdanie.
09 luty, 2011 o 16:03 Odpowiedz
Kora8
Kora8: Szkoda, że ta metoda nie ma w polsce zbyt wielu zwolenników. Równeż uważam, że taki poród byłby mniejszym szokiem dla dziecka. Ale każdy ma swoje zdanie.
09 luty, 2011 o 16:03 Odpowiedz
nyxa
nyxa: Z tego co wiem, to taki poród ma więcej plusów niż minusów. Poród w wodzie jest bardziej naturalny, a woda relaksuje zarówno matkę i dziecko. A czy któraś w waszych znajomych miała taki poród?
10 luty, 2011 o 09:13 Odpowiedz
Kora8
Kora8: Moja koleżanka chciała mieć taki poród, ale oczywiście nie spotkało się to ze zrozumieniem lekarzy ani położnych. Ciekawe, jak to jest za granicą.
12 luty, 2011 o 01:02 Odpowiedz
gerti
gerti: Ok ale chyba ostateczne słowo należy do przyszłej mamy prawda? Czy lekarz jest panem mojego życia? Jeśli nie ten to inny wyrazi zgodę i nie będzie robił problemów. Mam nadzieję, że twoja koleżanka będzie mogła spełnić swoje zamierzenia i urodzić w wodzie..
14 luty, 2011 o 12:39 Odpowiedz
agnezz78
agnezz78: a co powiecie na poród w wodzie, w dmuchanym basenie, we własnej kuchni w asyście położnej i własnego męża?

tak rodziła moja znajoma w Anglii. Bała się iść do szpitala, że ze względu na wiek zrobią jej cesarkę, więc wybrała ten niekonwencjonalny sposób. Urodziła zdrową córeczkę, ale i tak wspomina, że bolało jak cholera!!
18 luty, 2011 o 16:54 Odpowiedz
Kora8
Kora8: Moja koleżanka ostatecznie wybrała tradycyjny poród, jakoś się z tym pogodziła. Nie wyobrażam sobie porodu w domu w ogóle, choć podobno jest to powszechne np. w Holandii, tam do szpitala jedzie się rodzić tylko w razie komplikacji.
22 luty, 2011 o 19:48 Odpowiedz

Copyright 2012. Ladiva.pl: Uroda, Moda, Zdrowie, Ciąża, Dzieci, Forum kobiety... . All rights reserved.