Anonim: ryzykowny. słyszałam, że lekarze odradzają taki sposób porodu jako zbyt ryzykowny dla dziecka ze względu na możliwość infekcji...
27 maj, 2009 o 13:27 Odpowiedz
Poród w wodzie
April: Poród w wodzie. Spodziewam się dziecka i obecnie przerabiam teoretycznie różne warianty porodu. Co sądzicie o porodach w wodzie? Jakieś sugestie, dobre rady?
W moim szpitalu istnieje taka możliwość, poradzę się oczywiście lekarza lae ciekawa jestem waszych doświadczeń, bo nie jest to metoda jakoś szczególnie popularna w Polsce.
25 maj, 2009 o 16:03 Odpowiedz

malina: po co?. Nie za bardzo rozumiem , dlaczego chcesz rodzić w wodzie... Jeśli chodzi Ci o złagodzenie bóli porodowych, możesz zanim pójdziesz do szpitala wziąć ciepły prysznic lub kąpiel, zresztą możesz to zrobić też w szpitalu, ale raczej prysznic niż kąpiel.
Ale chęci rodzenia w wodzie, to naprawdę nie rozumiem
27 maj, 2009 o 13:54 Odpowiedz
Ale chęci rodzenia w wodzie, to naprawdę nie rozumiem
27 maj, 2009 o 13:54 Odpowiedz
agnezz78: a co powiecie na poród w wodzie, w dmuchanym basenie, we własnej kuchni w asyście położnej i własnego męża?
tak rodziła moja znajoma w Anglii. Bała się iść do szpitala, że ze względu na wiek zrobią jej cesarkę, więc wybrała ten niekonwencjonalny sposób. Urodziła zdrową córeczkę, ale i tak wspomina, że bolało jak cholera!!
18 luty, 2011 o 16:54 Odpowiedz
tak rodziła moja znajoma w Anglii. Bała się iść do szpitala, że ze względu na wiek zrobią jej cesarkę, więc wybrała ten niekonwencjonalny sposób. Urodziła zdrową córeczkę, ale i tak wspomina, że bolało jak cholera!!
18 luty, 2011 o 16:54 Odpowiedz