loading
Dodaj do ulubionych Dodać na Twitter Dodaj na facebook

Strona główna » Forum » Miłość, Związki i Seks » Nie wyznaje miłości...:(

Nie wyznaje miłości...:(

zosia_210

zosia_210: Wiem, że słowa "kocham cię" są magiczne i nie powinno się ich "rzucać na prawo i lewo", ale raz na jakiś czas...na spotkaniu czy w trudnych chwilach przez telefon chciałabym je usłyszeć...
Tymczasem mój UKOCHANY twierdzi, że nie musimy wyznawać sobie miłości...bo już wiemy, że się kochamy... Ja jednak potrzebuje tego...co mam zrobić by ON zmienił nastawienie i po prostu mówił, że kocha..? Jak myślicie: dlaczego się tak zachowuje?
Proszę...pomóżcie...
05 sierpień, 2011 o 19:27 Odpowiedz

Pearl
Pearl: @zosia_210

Zosiu, a czy twój facet przytula Cię chociaż albo w inny sposób pokazuje uczucie? Jesli tak to w sumie nie jest jakimś odosobnionym przypadkiem, bo dość wielu facetów uważa za zbędne mówienie o uczuciu [(roll)] tak to już bywa..ale zdarzają się i tacy którzy będą Ci to mówić codziennie po klika razy i wtedy to słowo straci na znaczeniu...
08 sierpień, 2011 o 09:27 Odpowiedz
April
April: to dosyć normalne u mężczyzn, że nie są zbyt chętni do rozmawiania o uczuciach (uważają, że to niemęskie) a i samo okazywanie uczuć wielu przychodzi z trudnością. Zbytnie naleganie na to podbnie jak częste pytanie: czy ty mnie jeszcze kochasz działa im chyba na nerwy ....Chyba każda z nas na pewnym etapie znajomości potrafi wyczuć, czy jest dla swojego faceta naprawdę ważna ....
18 sierpień, 2011 o 13:43 Odpowiedz
Hera
Hera: Musicie dziewczyny w tym temacie pamiętać, ze wyznanie miłości bardzo różni się z męskiego punktu widzenia i damskiego. My potrzebujemy słów i wyznań. Jednak facet jeśli chce okazać miłość swojej kobiecie to czasem po prostu umyje jej samochód i po pierwsze trzeba to doceniać, a po drugie należy to rozumieć ;)
25 sierpień, 2011 o 11:30 Odpowiedz
gerti
gerti: Ciężka sprawa, ale muszę się zgodzić z Herą :) Faceci są przecież tacy niedomyślni :P
25 sierpień, 2011 o 13:30 Odpowiedz
orrfana
orrfana: Heh.. Faceci są bardzo niedomyślni.... :/ Im trzeba wszystko pokazać palcem i to dokładnie... :/
26 sierpień, 2011 o 09:44 Odpowiedz
April
April: Najczęściej jak mężczyzna wyznaje uczucie to za pomocą słów: ja też. To oczywiście jako reakca na nasze wyznanie: kocham cię. Może na początku znajomości wyrwie im się czasem spontanicznie, ale im dłużej trwa związek, tym rzadziej to słyszymy, niestety.
12 wrzesień, 2011 o 09:54 Odpowiedz
Lady Godiva
Lady Godiva: hm:) Skoro to dla Ciebie ważne -co mnie nie dziwi! Spróbuj przekonać go naukowo- żeby zrozumiał,ze to nie kwestia, tego, że mu nie ufasz czy tym podobne, ale Twojej psychiki. Znajdź w internecie -ja też poszukam, jak będę miała chwilę artykuł na ten temat, pamiętaam,że kiedyś kiedyś taki czytałam, albo moze jakąs literaturę z zakresu psychologii uczuć?. .. i podsuń mu pod nosek z przymilną prośba, żeby poczytał.. hm?
19 wrzesień, 2011 o 12:52 Odpowiedz
orrfana
orrfana: Lady Godiva teraz już wiem,do kogo się udać jak będe miała podobny problem.. do Ciebie :P :):)
21 wrzesień, 2011 o 17:10 Odpowiedz
Lady Godiva
Lady Godiva: zapraszam ;p
25 październik, 2011 o 13:47 Odpowiedz
Hera
Hera: Lady Giva - zgadzam się w 100%, będziesz naszą terapeutką :P Pół biedy jak taka sytuacja ma miejsce powiedzmy po 5 latach w związku, niemniej po 15-stu czy 20-stu sytuacja nieco się zmienia. Na szczęście mój szanowny małżonek jest fajnym facetem i mimo iż nie mamy po 20 - lat związek nam kwitnie ;) jednak dziewczyny nie zapominajcie, iż to wymaga naprawdę ciężkiej pracy.
14 listopad, 2011 o 11:28 Odpowiedz

Copyright 2012. Ladiva.pl: Uroda, Moda, Zdrowie, Ciąża, Dzieci, Forum kobiety... . All rights reserved.