loading
Dodaj do ulubionych Dodać na Twitter Dodaj na facebook

Strona główna » Forum » Zdrowie, Moda i Uroda » Lakier do paznokci

Lakier do paznokci

christie24

christie24: Lakier do paznokci. Dziewczyny, jaki lakier do paznokci polecacie? Chcę sobie pomalować pazurki przed urlopem. Interesuje mnie taki, żeby się długo trzymał.
08 lipiec, 2009 o 10:54 Odpowiedz

Anonim: nie avon. napewno nie polecam avonu,szybko odpryskują i niektóre odcienie brzydko sie rozprowadzają na paznokciu.
08 lipiec, 2009 o 12:36 Odpowiedz
gladys
gladys: nie Manhattan. nie polecam lakierów Manhattan. Mam taki szybkoschnący, kolor ciemna wiśnia. ten lakier trzyma się na paznokciach dosłownie jeden dzień!!! a naczynia zmywam w rękawiczkach.
Nakłada się łatwo, schnie szybko, nie maże się, ale jest super NIETRWAŁY!!!
z Avonem mam lepsze doświadczenia.
A może to jest tak, że na ciemnym lakierze po prostu każdy odprysk wyraźniej widać.
08 lipiec, 2009 o 13:50 Odpowiedz
April
April: polecam Rimmel. ja tam jestem zadowolona z lakierow do paznokci Rimmel
maja teraz sliczny cieply roz
08 lipiec, 2009 o 22:29 Odpowiedz
lavinia
lavinia: Margaret Astor. Kupiłam niedawno czerowny lakier od Margaret Astor seria Mikado - male buteleczki.

po raz pierwszy w życiu mam czerwone paznokcie!

Nakłada się łatwo, kolor jest wyraźny i błyszczący już po jednej warstwie, nie mam czasu na drugą.
Co do trwałości, to zobaczymy...,
polecam , jeśli chcecie zabłysnąć kobiecością
11 sierpień, 2009 o 10:52 Odpowiedz
agnezz78
agnezz78: Mahattan - róż. Manhattan ma bardzo ciekawy odcień różu, jakby fiolet z różem, lekko metalizujący.

Lakiery Manhattan może nie są najtrwalsze, ale już kilka raz zauważyłam, że mają ciekawą kolorystykę.

Różowe pazurki, mniam
11 sierpień, 2009 o 16:40 Odpowiedz
Yasmina45
Yasmina45: Ładne,zadbane paznokcie,to wizytówka kobiety. Dołączam swój głos na ten temat.Nie mam ulubionej marki lakierów do paznokci.Zmieniam w zależności od nastroju i zasobów finansowych.Grunt,to zadbane dłonie i paznokcie.Maluję je od dawna,bo to mój kompleks z dzieciństwa-obgryzanie.Staram się dobierać lakiery do ubioru,pory dnia,okazji.Czasem maluję we wzorki.Częste malowanie wzmocniło moje paznokcie.Używam także odżywek .
Pozdrawiam.
11 sierpień, 2009 o 16:56 Odpowiedz
agnezz78
agnezz78: lakiery a zdrowe paznokcie. tak mi się przypomniało, że kiedyś radziłam się kosmetyczki w sprawie kondycji moich paznokci i jak wpływa na nie częste lakierowanie.

Dowiedziałam się, że nie tyle szkodzi sam lakier, który właściwie chroni paznokieć przed rozdwajaniem, co ZMYWACZ do paznokci.

Więc dziewczyny, uwaga na aceton. Ale czy to nie dziwne, że te z acetonem i bez pachną tak samo? Kolejny marketingowy podstęp?
11 sierpień, 2009 o 17:12 Odpowiedz
lavinia
lavinia: Czerwony lakier. Uprzejmie donoszę wszystkim potencjalnym zainteresowanym, że lakier Margaret Astor Mikado wytrzymuje niestety tylko jeden dzień, już wczoraj wieczorem musiałam dokonać poprawek.
Bardzo często myję ręce, strach przed zarazkami, a włosy też myję codziennie.

Ale kolor nadal mi się podoba i zwraca uwagę.
I oto chodzi.
12 sierpień, 2009 o 09:44 Odpowiedz
josai
josai: L'Oreal. Jeżeli kolorowe, to koniecznie zadbane. Paznokcie pokryte lakierem o mocnej barwie są efektowne, ale dobrze wyglądają tylko wtedy, kiedy są nienaganne. Używamnawilżającą odżywkę Sally Hansen, która zapobiega przesuszaniu płytek i zabezpiecza je przed zażółceniem. Potem nakładam równą warstwę lakieru Resist&Shine, L'Oreal Paris. Dzięki dodatkowi tytanu jest trwały i wytrzymuje aż tydzień.
13 sierpień, 2009 o 19:01 Odpowiedz
April
April: Zwykle maluję paznokcie na blady róż, ale od czasu do czasu funduję sobie wyraźniejszy odcień - wiadomo położenie kolorowego lakieru wymaga więcej czasu. Ostatnio kupiłam MIss Sporty odcień 375 - coś między czerwienią a ciemnym różem, w zależności od tego w jakim świetle. Pokryty dodatkowo bezbrawnym lakierem Rimmel (kupionym przez pomyłkę jak utwardzacz) wytrzymał 5 dni w dobrym stanie.
25 sierpień, 2010 o 10:39 Odpowiedz

Copyright 2012. Ladiva.pl: Uroda, Moda, Zdrowie, Ciąża, Dzieci, Forum kobiety... . All rights reserved.