loading
Dodaj do ulubionych Dodać na Twitter Dodaj na facebook

Strona główna » Forum » Inne » Fajne filmy o gotowaniu, jedzeniu, kuchniach świata...

Fajne filmy o gotowaniu, jedzeniu, kuchniach świata...

gerti

gerti: Ostatnio mnie wzięło i zaczęłam oglądać właśnie takie filmy i muszę powiedzieć, że przy niektórych naprawdę cieknie ślinka [:-D]. Może znacie jakieś fajne tytuły, które warto obejrzeć i same lubicie takie filmy? Tylko błagam, niech tam bedzie jak najwięcej scen z kuchni, a mniej rodzinnych dramatów itd. nie szukam wyciskaczy łez [:-|] .

Jak na razie obejrzałam "Julie & Julia" z Meryl Streep w roli głównej, "The Ramen Girl" (podaje tytuły oryginalne) z nieżyjącą już aktorką Britanny Murphy oraz "Eat Drink Man Woman" ponoć klasyka filmów tego "podgatunku" - jest tam trochę rodzinnego dramatu ale te sceny kuchenne... [:-o] zwłaszcza kuchnia azjatycka (chińska i japońska) wygląda dla mnie magicznie :)
13 styczeń, 2012 o 12:33 Odpowiedz

Moshin
Moshin: Wow, nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak "film kulinarny" ;)
26 styczeń, 2012 o 11:14 Odpowiedz
hanuś
hanuś: The Ramen Girl - oglądałam i polecam bardzo przyjemny. I ją uwielbiam.
26 styczeń, 2012 o 17:52 Odpowiedz
gerti
gerti: Hehe Moshin, no i to całkiem sporo jest takich filmów, po prostu występuje w nich dużo scen z przygotowywania potraw ;). Ja troszkę ostatnio odbiegłam od filmów fabularnych na rzecz programu "No Reservations" Anthony'ego Bourdaina - nie wiem czy znacie, albo ogladaliscie, kiedys chyba lecialo na Discovery.
Swietny gosc, odwiedza rozne zakatki swiata, konsumuje, komentuje - bardzo milo sie oglada - polecam (mozna obejrzec na youtubie)
27 styczeń, 2012 o 10:25 Odpowiedz
Lady Godiva
Lady Godiva: Życie od kuchni -super!
30 styczeń, 2012 o 14:03 Odpowiedz
gerti
gerti: Lady Godiva - ten film w oryginale nosi tytuł taki jak seria programów Anthony'ego Bourdaina - czyli No Reservations! :) Mam go na liście filmów "do obejrzenia" jak tylko znajdę chwilkę czasu, żeby pokontemplować mmmm [;-)]
31 styczeń, 2012 o 10:21 Odpowiedz
Lady Godiva
Lady Godiva: O, to nie wiedziałam ;p
06 luty, 2012 o 14:33 Odpowiedz

Copyright 2012. Ladiva.pl: Uroda, Moda, Zdrowie, Ciąża, Dzieci, Forum kobiety... . All rights reserved.