loading
Dodaj do ulubionych Dodać na Twitter Dodaj na facebook

Strona główna » Forum » Zdrowie, Moda i Uroda » Czym zmywacie makjiaż?

Czym zmywacie makjiaż?

tia

tia: Dziewczyny, czego używacie do zmywania makijażu? Mam cerę mieszaną, wrażliwą, czasem mi coś nieprzyjemnego wyskoczy na twarzy. Nie wiem czy woda z kranu i mydło to dobra dla mnie kombinacja?
29 wrzesień, 2010 o 12:20 Odpowiedz

malina
malina: mLeczko kosmeytcznei tonik. Moje naj to: Ziaja ogórkowa lub Garnier serai różana do cery delikatnej. Woda za bardzo wysusza moją delikatną skórę. chociaż czasem używam wody do zmycia peelingu.
29 wrzesień, 2010 o 16:34 Odpowiedz
April
April: Ja używam płynu micelarnego z apteki. bioderma czerwona do cery wrażliwej albo BIioderma dla dzieci ABC - jest tańszy i większej butlece. Rano odświeżam cerę tonikiem - różnym co jakiś czas - ale zawsze bez alkoholu i do cery wrażliwej. Ostatnio na mojej półce były: AA do cery wrażliwej, Garnier - niebieski do cery wrażliwej. moją twarz po użyciu wody strasznie się ściąga, nawet jeśli użyję wody mineralnej, co nie jest aż takie proste.
30 wrzesień, 2010 o 10:16 Odpowiedz
Carrie
Carrie: Mnie dermatolog poradzila mycie twarzy mydłem dla dzieci i przegotowaną wodą.. Ale szczerze nie zawsze mam na to czas, więc myję krnówką. Oczy zmywam płynem ziaja niebieskim. Mleczka do demakijażu oczu powodują u mnie łzawienie na potęgę.
30 wrzesień, 2010 o 11:27 Odpowiedz
sparrow
sparrow: Mam tłustą cerę, więc zwykle są to żele do twarzy, antybaktreryjne. Tyle już tego przetestowałam. Najczęściej używam Dax Cosmetics Perfecta Czysta Cera albo Normaderm Vichy - no ale tu trochę blokuje mnie cena.
30 wrzesień, 2010 o 16:34 Odpowiedz
lolie
lolie: Ja mam dość wrażliwe oczy, więc muszę uważać czym zmywam makijaż. Używam wód micelarnych, na przykład Dermiki albo Bielendy, z tym, że woda Dermiki nie należy do najtańszych produktów, w tej kwestii wygrywa Bielenda.
01 październik, 2010 o 09:55 Odpowiedz
tia
tia: Do zmywania oczu używam mydła Dove - mam cerę normlaną bez większych problemów, do zmywania makijażu oczu używam płynu Ziaja tego niebieskiego
04 październik, 2010 o 13:05 Odpowiedz
Carrie
Carrie: Nie wyobrażam sobie nie umyć twarzy wodą, po użyciu mleczka i toniku, i tak czuję się ciągle brudna! Wiem, że to kwestia przyzwyczajenia, ale ja po prostu tak mam. Teraz używam NIvea krem do mycia dla skóry wrażliwej. Bardzo dobrze się spisuje, buzia nie jest po nim ściągnięta.
Używałam teżż preparatów z apteki Avene, Vichy, ale ten popularny kosmetyk spisuje się całkiem nieźle.
05 październik, 2010 o 10:44 Odpowiedz
gladys
gladys: Płyn micelarny Bioderma albo La roche Posay. Bioderma trochę tańsza. Przemywam twarz wacikiem nawilżonym preparatem, tak 2-3 razy aż zejdzie cały make up i brud. Nadaje się także do demakijażu oczu.
08 październik, 2010 o 11:13 Odpowiedz
zielonka
zielonka: ja do demakijażu potrzebuję kosmetyku bardzo delikatnego i przeznaczonego do wrazeliwej skóry, większość, któe kupowałam w drogeriach mnie uczulała i podrażniała skórę. Podczas wizyty w aptece znajoma pani farmaceutka poleciał mi bym wypróbowała polskie mleczko do demakijażu Flosleku do cery wrażliwej. Kupiłam i wcale nie żałuję, to był bardzo dobry zakup. Szczerze polecam!
19 październik, 2010 o 20:39 Odpowiedz
ninka_niebieska
ninka_niebieska: Mleczko do demakijażu Garnier z serii różanej jes dobre. Fajna konsystencja, delikatne, ładny zapach i co najważniejsze skuteczne.. nie trzeba mocno ani długo trzeć, aby oczyścić np. oczy :)
25 październik, 2010 o 11:12 Odpowiedz

Copyright 2012. Ladiva.pl: Uroda, Moda, Zdrowie, Ciąża, Dzieci, Forum kobiety... . All rights reserved.