loading
Dodaj do ulubionych Dodać na Twitter Dodaj na facebook

Strona główna » Forum » Ciąża, Dzieci i Rodzina » Czy karmienie piersią rujnuje biust?

Czy karmienie piersią rujnuje biust?

elsanto

elsanto: Czy to prawda, że po karmieniu piersią mój biust się trwale zmieni na niekorzyść? Można temu jakoś zapobiec? Czy zależ to od długości karmienia, wielkości piersi przed ciążą? Jakie są wasze doświadczenia?
28 październik, 2010 o 13:29 Odpowiedz

malina
malina: Niestety, karmienie zmienia piersi. Przez okres ciąży i laktacji piersi powiększają się o mniej więcej 2 rozmiary, a potem po prostu obwisają. O rozstępach nie wspominam. [:,-(] No, ale to jest cena, którą płacimy za macierzyństwo, ale przecież zdrowie maluszka jest ważniejsze.
28 październik, 2010 o 14:04 Odpowiedz
April
April: Ja się łudzę, że mój biust po ewentualnej ciąży i karmieniu pozostanie niezmieniony ... ale jak pisze malina to oszt bycia matką poza tym kto ten biust jeszcze będzie oglądał ...partner? czyli ojciec dziecka chyba to zrozumie a inni będą mnie oglądać w ubraniu, więc co za różnica?
29 październik, 2010 o 14:42 Odpowiedz
christie24
christie24: właśnie z tego powodu postanowiłam, że nie będę karmić piersią
02 listopad, 2010 o 15:11 Odpowiedz
lavinia
lavinia: przygotowuję się do roli mamy i szczerze mówiąc też się tego obawiam, podoba mi się mój biust (to jedna z niewielu rzeczy, które u sibie w pełni akceptuję) i podoba się on również mojemu mężowi i nie chciałabym, aby to się zmieniło po ciąży ... oczywiście z mężem nie rozmaiwam na ten temat ani tym bardziej z lekarzem, bo przecież najważniejsze jest zdrowie dziecka, a nie ewnetualny stan moich piersi ...
03 listopad, 2010 o 17:15 Odpowiedz
analisa4
analisa4: Dziewczyny - pamiętajcie, że już sama ciąża zmienia piersi, a nawet inetsywne odchudzanie może wpłynąć niekorzystnie na ich wygląd - pojawiają się rozstępy, skóra wiotczeje,piersi tracą jędrność. Ja karmiłam przez pół roku i nie będą kłamać, że moje piesri wyglądają tak samo jak przed ciążą, ale nie spędza mi to snu z powiek. Jestem mamą i to widać na moim ciele. Nie wstydzę się tego.
04 listopad, 2010 o 17:09 Odpowiedz
mitra
mitra: Ja karmiłam swoją córeczkę 10 nie żałuje tego ale biust nadaje się do wymiany :)
30 sierpień, 2011 o 09:00 Odpowiedz
nilvera
nilvera: Ja karmiłam swoją córeczkę prawie rok.. No i jak skończyłam karmić piersią to piersi nie były w dobrej formie :/ Stosowałam kremy , masaże i nie bardzo było widać poprawę. Dopiero potem zaczęłam brać Breastfast żeby piersi stały się jędrniejsze. Niekoniecznie chodziło mi o zwiększenie ich, ale jak to się stało to się ucieszyłam. Na szczęście piersi stały się takie pełniejsze i nie zwisały :/ Bo to był głównie mój problem po odstawieniu malej od piersi. Rozstępów na szczęście nie miałam i nie mam :)
28 wrzesień, 2011 o 15:41 Odpowiedz
tarra
tarra: No właśnie częstym problem po ciąży okazują się rozstępy i nie ukrywajmy obwisłe piersi... Tracą jędrność i nie są już tak fajne przed ciążą. Mam nadzieję że w moim wypadku tak się nie stanie. Choć jeszcze ciąży nie planuję to dobrze wiedzieć że tabletki działają. Breastfast z tego co wiem stymuluje tez wzrost piersi. W moim wypadku to by się przydało teraz bardziej niż ciąża :P Może czas pomyśleć:):) heh
29 wrzesień, 2011 o 11:42 Odpowiedz
Bagala
Bagala: Moja bratowa też miała problem z obwisłymi piersiami po ciąży i karmieniu, do tego stopnia, że zastanawiała się nad operacją w pewnym momencie, ale stwierdziła w końcu, że cena takiego zabiegu jest mega wysoka i jej nie stać. I dobrze, bo też zaczęła brać Breastfast i biust jej się ujędrnił, skóra na dekolcie się wygładziła, pełniejsze piersi się zrobiły, a nie zwisy, jak piszecie ;)
08 listopad, 2011 o 12:53 Odpowiedz
kapitalna
kapitalna: Cóż wydaje mi się, że jak się dba o biust to nawet karmienie go nie zrujnuje, chodzi mi o prysznic naprzemiennie ciepłą i zimną wodą itd.
09 listopad, 2011 o 13:25 Odpowiedz

Copyright 2012. Ladiva.pl: Uroda, Moda, Zdrowie, Ciąża, Dzieci, Forum kobiety... . All rights reserved.