malina: Domowa maska. Farbuję włosy regularnie, stosuję odżywki do włosów farbowanych,co jakiś czas stosuję domową maskę z oleju rycynowego, kilku kropli cytryny, witamina E w ampułkach - wszystko do nabycia w aptece bez recepty, mieszam nakładam na włosy, na to folia, owijam głowę ręcznikiem, i trzymam tak póŁ godziny, potem włosy trzeba umyć dwa razy
po tej masce widzę lepsze efekty niż po kupnych produktach, ale nie zawsze mam czas żeby ją nałożyć, są błyszczące i miękkie w dotyku
30 styczeń, 2009 o 10:40 Odpowiedz
Co stosujecie na zniszczone/farbowane włosy?
agnezz78: Co stosujecie na zniszczone/farbowane włosy?. Jaki produkt stosujecie na włosy po farbowaniu? maseczkę, odżywkę, kompres?Co działa według Was najlepiej? preparty z salonu fryzjerskiego czy takie normalne ze sklepu?
29 styczeń, 2009 o 10:51 Odpowiedz

Anonim: oliwa z oliwek. ja mam podobny przepis jak malina, ale zamiast oleju rycynowego używam oliwę z oliwek - nie polecam jednak jak ktoś ma tłuste włosy
efekt widać zaraz po umyciu włosów są lśniące i wyglądają zdrowo
30 styczeń, 2009 o 10:45 Odpowiedz
efekt widać zaraz po umyciu włosów są lśniące i wyglądają zdrowo
30 styczeń, 2009 o 10:45 Odpowiedz
analisa4: maska Loreal Professional. nie znoszę domowych "kosmetyków"! kiedyś zrobiłam sobie maseczkę z żóŁtek jaj, że niby lecytyna jest świetna dla włosów! nie mogłam pozbyć się tej jajecznicy z głowy! wolę kune, które trzyma się na głowie miutę, ładnie pachnące. Ostatnio stosuję maseczkę- 2 razy w tygodniu Loreal Professional do wlosów farbowanych, kupuję to u mojego fryzjera, wystarczy na dlugo chociaż myję włosy prawie codziennie, mam do tego szampon z tej samej serii
30 styczeń, 2009 o 10:51 Odpowiedz
30 styczeń, 2009 o 10:51 Odpowiedz
christie24: Gliss KUr Blond. mam blond pasemka, moim włosom sluży seria Gliss Kur do włosów blond, mam całą serię szympon odżywka i maseczka z wyciągiem z pereł, ładnie podkreśla kolor, włosy łatwo się rozczesują. maseczkę staram się stosować przynajmniej raz w tygodniu nakłada siŁ ją tylko na trzy minuty, włosy mają po niej "perłowy" połysk, myślę że ta seria jest bardzeij udana niż ta z płynnym jedwabiem
30 styczeń, 2009 o 11:03 Odpowiedz
30 styczeń, 2009 o 11:03 Odpowiedz
sofia74: Fructis Color Resist. mam dwukolorowy brązowo-brązowy balejaż, już drugi raz kupiłam FructisColor Resist od Garniera, i bardzo sobie chwalę te produkty. Po pierwsze uwielbiam ich owocowy zapach. mam szampon i ekspresową maseczkę, którą nakłada się na minutę. Jeśli mam czas, na przykład w weekend trzymam ją dłużej i owijam głowę ręcznikiem dla lepszego efektu. Ale i po minucie widzę efekty.Kiedyś też próbowałam domowych mazideł, ale nie mam do tego cierpliwości
30 styczeń, 2009 o 11:12 Odpowiedz
30 styczeń, 2009 o 11:12 Odpowiedz
analisa4: Gliss Kur. kupiłam właśnie nowa (nową dla mnie, bo na rynku już jest od jakiegoś czasu) maseczkę do włosów od Gliss Kur Total repair Maseczka do włosów Terapia włosów, zawiera witaminy i proteiny, stosuje ją dwa razy w tygodniu, nakładam na 5 minut, ale pomimo tego co pokazują w reklamie musiałam podciąć końcówki bo strasznie były zmarnowane. często noszę rozpuszczone włosy, więc pewnie dlatego niszczą mi się końcówki i nic tu nie pomoże.Po tej maseczce włosy ładnie błyszczą i dobrze się układają ale tylko do kolejnego mycia
16 luty, 2009 o 10:46 Odpowiedz
16 luty, 2009 o 10:46 Odpowiedz

Anonim: Avon. kupiłam niedawno ampułki i odżywke Avon na suche i zniszczone włosy (niebieskie opakowanie)i widzę efekty, choć oczywiście zmarnowanym i rozdwojonym końcówkom pomogą tylko nożyczki. poza tym mam wrażeni że moje włosy bo jakimś czasie przestają reagować na preparaty. co dziwne bardziej im szkodzi suszarka niż farbowanie ( mam balejaż, wydaje mi się że jest mniej agresywny niż farba na całych włosach)
26 luty, 2009 o 11:35 Odpowiedz
26 luty, 2009 o 11:35 Odpowiedz

Anonim: ula. Czy ktos uzywa jakis preparatow z salonu?
moja fryzjerka polecila mi odzywke Kallos Latte.pachnie cudownie słodko-kokosowo,niedroga 500ml/20zł,ale działanie takie sobie,bardzo obciaza moje cienkie wlosy.może znacie jakas lzejsza?
09 wrzesień, 2009 o 10:34 Odpowiedz
moja fryzjerka polecila mi odzywke Kallos Latte.pachnie cudownie słodko-kokosowo,niedroga 500ml/20zł,ale działanie takie sobie,bardzo obciaza moje cienkie wlosy.może znacie jakas lzejsza?
09 wrzesień, 2009 o 10:34 Odpowiedz