loading
Dodaj do ulubionych Dodać na Twitter Dodaj na facebook

Strona główna » Forum » Ciąża, Dzieci i Rodzina » ciąża z wpadki to nie koniec swiata

ciąża z wpadki to nie koniec swiata

karolina1985

karolina1985: wpadka bym nazwala ale przypadkiem . dla mnie slowo wpadka jest przestarzałe . czasami budzi sporo zamieszania jesli staja sie one powodem zmartwien wsrod naszych mam . jak zmienila zycie "wpadka"
05 luty, 2011 o 20:15 Odpowiedz

sofia74
sofia74: biorąc pod uwagę, że połowa populcaji pochodzi z wpadki, to faktycznie nie koniec świata
07 luty, 2011 o 13:31 Odpowiedz
lavinia
lavinia: dla nastolatki, która wpadła przed maturą albo dla matki, która ma już trójkę dzieci - to chyba jednak nie jest takie oczywiste
08 luty, 2011 o 16:40 Odpowiedz
karolina1985
karolina1985: no lavinia to nie jest az dramat dla nastolatki ktora ma zdawac mature . moze kontynuowac nauke jesli jej zalezy na skonczeniu przeciez jest na tyle dorosła gorzej jak trafi na debila ktory ja zaleje i zostawi. a jesli chodzi o matke ktora ma przy sobie gromadke dzieci jesli jest dobrze usytuowana
08 luty, 2011 o 18:52 Odpowiedz
gerti
gerti: Karolina nie wiem w jakim świecie ty żyjesz, ale zdejmij różowe okulary...

Nastolatka, która jest przed maturą może kontynuować naukę po urodzeniu dziecka? A ile jest takich nastolatek powiedz mi?? Większość z nich w momencie zajścia w ciążę i po urodzeniu przegrała już życie...naprawdę mało która pochodzi z takiej rodziny, która ją wspomoże, popilnuje dziecka jak trzeba się będzie uczyć, pójść do szkoły a potem pracować! Albo męża który ją wyżywi i dziecko też (super być u męża na garnuszku [(roll)] ).

Takie nastolatki które wpadły z reguły nie pochodzą z dobrze sytuowanych rodzin...

09 luty, 2011 o 10:47 Odpowiedz
elsanto
elsanto: uważam, że nichciana ciąża to prawie zawsze dla kobiety jest niekomfortowa sytuacja, obojętie w jakim jest wieku. Bo sytuacja nastolatki przed maturą jest tak samo dramatyczna jak kobiety z trójką dzieci i - wpadka z czwartym ....
09 luty, 2011 o 14:43 Odpowiedz
christie24
christie24: jak bylam młodsza to niechciana ciąża to byl taki straszak - zeby tylko nie bylo dziecka!!!!! bo to rzeczywiście będzie koniec świata!!! tearz kobietom coraz trudniej świadomie zdecydować się na dziecko, bo kariera, brak pieniędzy..... a tak dziecko z wpadki - i matka natura zadecydowała za nas
11 luty, 2011 o 12:35 Odpowiedz
tia
tia: dla mnie to bylby koniec swiata bo chce miec planowane dziecko, kiedy będę gotowa, a nie z wpadki
21 luty, 2011 o 16:39 Odpowiedz
myszka26
myszka26: TIA głupoty piszesz, ja byłam z moim narzeczonym 3 lata, zabezpieczaliśmy się a mimo to wpadliśmy, twoją teorią powinien być koniec świata, a my jesteśmy najszczęśliwszymi rodzicami na świecie mimo, że to nie był zbyt dobry czas dla nas na dziecko
26 grudzień, 2011 o 16:27 Odpowiedz
Camelia
Camelia: A czy istnieje taki czas, kiedy jest się gotowym, kiedy wszystko ma się w życiu poukładane i jest, tak, jak to sobie zaplanowaliśmy? Chyba dopiero w wieku 50 lat... Zawsze znajdą się wymówki o tym, że będzie lepszy czas na dziecko, że skoro mam pracę, to chcę awans, a jak dostałam awans, to chcę stanowsiko kierownicze itd - do końca życia można sobie wymyślać powody i czekać na to, aż będzie się gotowym, nie sądzisz, tia?
27 grudzień, 2011 o 17:13 Odpowiedz

Copyright 2012. Ladiva.pl: Uroda, Moda, Zdrowie, Ciąża, Dzieci, Forum kobiety... . All rights reserved.